Billiga resor till Tarragona

Tarragona

Tarragona ligger vid den vackra Costa Dorada-kusten och är en populär hamnstad och huvudort i Tarragonaprovinsen i den självständiga regionen Katalonien i nordöstra Spanien. En kort bilresa söderut från Barcelona, på fin motorväg, tar er från El Prat-internationella flygplats till Tarragona på knappt 45 minuter. Åker du kollektivt går det ett 40-tal tåg varje dag mellan Barcelona och Tarragona & en resa kostar mellan 5.15 och 17,70 euro beroende på vilket tåg du väljer.

Kataloniens andra stad, Tarragona, är en stolt lillasyster till Barcelona och står med på Unescos världsarvlista med ett rikt och spännande kulturarv. Tarragona var i historien en betydelsefull stad för romarna och än idag finns tydliga spår kvar på olika platser i staden, från forna tider.

Tarragona är en vacker stad och vi på Let's Deal är inte ensamma om att känna en stark förkärlek och dragningskraft till en semester på kuststräckan Costa Dorada. Vi citerar ärkebiskopen i Paris när han på 1700-talet besökte denna viktiga stad och recenserade sitt besök med följande ord:

 ”Så stor är betydelsen av Tarragona, så stor är dess upphöjdhet och ryktbarhet, att enbart ord är otillräckliga för att beskriva denna underbara stad.” 

Bland Tarragonas största sevärdheter kan nämnas Tarragonas huvudaveny, Rambla Nova, som sträcker sig flera kilometer genom staden och mynnar ut i det vackra Medelhavet. Här tar promenadstråket Paseig de les Palmeres över och, i gränslandet mellan de två gågatorna, tronar den kända Balcó de la Mediterránia ”Medelhavets balkong” och stadens självklara utsiktsplats. Balkongen är den stora träffpunkten för Tarragonaborna. Museet Museu d´Historia de Tarragona, stranden Platja Arrabassada och stadens katedral, Santa Tecla är också tre viktiga och fina attraktioner att checka av under sin vistelse.

Stranden Platja Arrabassade ligger ungefär en kilometer bort från Tarragonas mest centrala strand, Miracle, och är ett lugnare alternativ när man önskar att komma bort från den stora massan soltörstande besökare. Några kilometer utanför staden ligger även stranden Platja Llarga som är en 2,5 kilometer lång och en populär familjestrand. Hit tar ni er enkelt med buss från Tarragonas centrum.

Missa inte! Många utsökta viner kommer från Tarragonaregionen, inte minst Priorat. Avnjut fina viner och njut av en gastronomi av världsklass. Läget vid havet gör att fisk och skaldjur ofta står på menyn & missa inte heller den lilla matdetaljen ”Calçot”, schalottenlök som steks över öppen eld och sedan doppas i en stark tomatsås. Överraskande gott!

Beställ din resa på nätet! Billigt, enkelt, snabbt och tryggt.

När du beställer din resa till Costa Dorada & Tarragona hos Let's Deal omfattas du givetvis av den svenska resegarantilagen. Vi på Let's Deal har som mål att erbjuda de billigaste resorna utan att kompromissa bort kvalitet och säkerhet. Det skall vara enkelt och bekvämt att resa med Let's Deal, både före, under och efter resan! Har du frågor eller önskar ytterligare information så är du alltid välkommen att kontakta oss för personlig service.

Hotel Tarraco Park Tarragona

Detta Tarragona Costa Dorada hotell har alla förutsättningar för ett du ska få ett bekvämt och uppskattat omhändertagande och uppehåll! Hotellet erbjuder en ljus, cool och internationell atmosfär.
Pris från 1 365:- inklusive flyg!
Se hotell

Express Tarragona

Detta hotell i Tarragonas moderna kvarter ligger bara 10 minuter från den charmiga historiska stadskärnan! Härifrån har du närhet till Tarragonas berömda romerska lämningar, bara 900 meter bort.
Pris från 1 335:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel SB Ciutat de Tarragona

Hotellet ligger i centrum av den mysiga semesterorten Tarragona. Det perfekta läget för din semester!
Pris från 1 715:- inklusive flyg!
Se hotell

AC Hotel Tarragona by Marriott

AC Hotel Tarragona by Marriott ligger i vackra Tarragona, bara några minuter från Plaza Imperial Tarraco och Central Park shoppingcenter. Detta hotell har 4 stjärnor!
Pris från 1 795:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Sercotel Urbis Centre

Detta moderna hotell ligger i ett historiskt område i centrala Tarragona, ca fem minuters promenad från de världsarvslistade monumenten och endast ca åtta minuters promenad från stranden, Playa del Miracle!
Pris från 1 525:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Lauria

Lauria Hotel välkomnar dig till ett 3-stjärnigt hotell i centrum av Tarragona som kombinerar uppmärksam service med funktionella faciliteter och låga priser.
Pris från 1 245:- inklusive flyg!
Se hotell