Billiga resor till Split stad

Split stad

Kroatiens näst största stad och center i regionen med samma namn, Split, är en omtyckt och välbesökt destination. Så vad är det egentligen som lockar så många svenska resenärer varje år till denna mytomspunna stad?

Split är tillsammans med den närliggande kuststaden Trogir med på UNESCO´s världsarvslista och de centrala delarna av Split bjuder på historiska upplevelser enda tillbaka till 200-talet. Ett av stadens mest välbesökta och storartade byggnadsverk, som sätter stor prägel på staden, är Diocletianus antika palats som omsluter de gamla delarna i staden. Palatsets höga klocktorn är väl värt ett besök, med en vacker utsikt över staden & havet. Missa inte heller de ”hemliga” tunnlarna som ni hittar på källarplan. Platsen andas historia!

Jag blev helt salig när jag gick igenom den 1700 år gamla porten och fick insupa "doften" av detta fantastiska kulturarv.”

Trots charmigt nedslitna kullerstensgränder och världsarvslistade kvarter är Split, i högsta grad, en färgsprakande och levande stad. Upplev staden till fots och spendera dagen med att strosa runt i ”gamla staden” och besök charmfulla kaféer, restauranger, gatuserveringar och butiker. I hjärtat av centrum hittar ni stadens palmkantade strandpromenad, Riva. Längst promenadstråket ligger ett flertal trevliga restauranger och glassbarer och inte långt bort ligger hamnen. Härifrån har ni möjlighet att hoppa på en färja som tar er till skärgårdens största och vackraste öar.

Staden omgärdas av fantastiska stränder, med klappersten som det dominerande underlaget. Marjan är Splits största parkområde och själva toppen av Splits halvö. Naturområdet bjuder på en sagolik utsikt över staden och havet i öst. Ta på dig vandringskorna och upplev en storslagen natur och ett flertal populära och välbesökta stränder.

Det var inte bara uppförsbacken som tog andan ur en utan även utsikten och lugnet”.

Bacvicestranden är resenärernas absoluta favorit och ligger knappt en kilometer från stadens puls, i riktning mot färjehamnen. När solen försvinner ner över horisonten höjs stämningen på stranden och förvandlar platsen till ett center för lust och nöje! Men kom tidigt, framför allt om ni önskar sjunka ner i en bekväm solstol eller jaga skuggan under ett parasoll som finns att hyra, platsen lockar många soltörstare!

Med detta sagt är Split det idealiska semestervalet för många och erbjuder den perfekta balansen av modern storstad, avslappnad solsemester och romersk tidlöshet med ståtliga byggnadsverk och kulturarv!

Tips: Besök gärna den charmiga restaurangen ”Uje oil bar” som ligger på en av stadens trevligaste gränder, Dominisova 3.

 

 

 

 

 

Hotel Globo Split

Bo på ett av våra populäraste hotell i fantastiska Split!
Pris från 4 635:- inklusive flyg!
Se hotell

As Hotel

Hotel As erbjuder ett bekvämt boende med trevlig service!
Pris från 3 995:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Luxe

Här bor ni på Splits ledande livsstils- och boutiquehotell, en känsla av lyx!
Pris från 5 405:- inklusive flyg!
Se hotell

Radisson Blu Resort Split

Här bor ni på ett av Kroatiens mest uppskattade och exklusiva resorthotell!
Pris från 7 105:- inklusive flyg!
Se hotell

Art Hotel

Art Hotel erbjuder en komfortabel boendemiljö för ert uppehåll i Split!
Pris från 4 975:- inklusive flyg!
Se hotell

Marul Hotel

Hotel Marul erbjuder ett centralt boende i färgstarka Split, runt hörnet från den kända katolska kyrkan, Gospe od Zvonika och den Kroatiska nationalteatern!
Pris från 4 885:- inklusive flyg!
Se hotell

Marmont Hotel - Adults Only

En undangömd pärla, men samtidigt mitt i Splits pulserande centrumkärna ligger detta otroligt charmiga hotell, med en unik atmosfär.
Pris från 6 575:- inklusive flyg!
Se hotell

Palace Queen Mary

Här bor ni i privata exklusiva rum med fantastisk utsikt över gamla staden!
Pris från 3 275:- inklusive flyg!
Se hotell